Afișez singurul rezultat

Show sidebar
Close

DOZĂ RIGIPS 4 MOD ITALIA

32.00MDL
Adaugă în coș

Descărcătorul de tensiune, cunoscut și sub numele de supresor de supratensiune, este un dispozitiv de protecție vital pentru panourile electrice automate. La Bricomol Electric Store dispui de o gamă variată de descărcătoare de tensiune și accesorii pentru montare de la cei mai renumiți producători din domeniu și la cele mai atractive prețuri.

Descărcătoarele de tensiune protejează echipamentele electrice și instalațiile împotriva supratensiunilor și a șocurilor electrice cauzate de trăsnet, fluctuații de tensiune sau comutarea sarcinilor electrice. Aceste dispozitive funcționează prin limitarea tensiunii în circuit, redirijând excesul de energie către pământ astfel menținând tensiunea într-un interval sigur pentru echipamentele conectate. 

În funcție de tehnologia utilizată și de nevoile specifice ale sistemelor electrice, descărcătoarele de tensiune pot fi clasificate în două tipuri principale:

  • Descărcătoare de tensiune cu varistor

Acestea folosesc un varistor, care este un rezistor ale cărui proprietăți de rezistență se modifică în funcție de tensiunea aplicată. La tensiuni normale, varistorul are o rezistență ridicată, permițând trecerea unui curent minim, pe când la tensiuni ridicate, rezistența varistorului scade, facilitând trecerea unui curent mare și redirecționând tensiunea excesivă către pământ.

  • Descărcătoare de tensiune cu supresoare de gaz

Acestea conțin un tub de gaz închis ermetic, care servește ca izolator la tensiuni normale. Când tensiunea crește peste un anumit prag, gazul devine conductiv, permițând trecerea curentului și redirecționând tensiunea excesivă la pământ.

Pentru a asigura o funcționare fiabilă și de lungă durată e extrem de important să alegi un descărcător electric de înaltă calitate și accesorii adecvate pentru montare, astfel vei evita daune costisitoare și vei menține eficient și în siguranță sistemele electrice moderne.