Afișez toate cele 13 rezultate

Show sidebar

Transformatoare, drivere, controlere și dimmere banda LED sunt componente indispensabile atunci când dorești să obții o iluminare de calitate și durabilă. Aceste accesorii îți permit să controlezi și să personalizezi lumina emisă de banda LED în funcție de nevoile și preferințele tale. Cu produse de calitate de la Bricomol, la un preț atractiv, poți fi siguri că banda LED va lumina fără probleme, oferindu-ți un mediu plăcut și eficient energetic o perioadă îndelungată de timp.

Transformator și driver pentru banda LED – siguranța iluminatului

Funcționarea sigură a unui sistem de iluminat cu bandă LED, sau a oricărui alt tip de dispozitiv pe bază de LED-uri, este asigurată de o tensiune potrivită și constantă. Pentru a soluționa această sarcină este necesar de instalat un transformator LED și/sau un driver LED. O combinație dintre aceste dispozitive asigură nu doar fiabilitatea benzii LED, ci și o performanță optimă, fără fluctuații sau pierderi de energie inutile, făcând astfel iluminarea cu LED-uri o opțiune durabilă și eficientă energetic.

Diferența dintre transformator LED și driver LED

Diferența principală dintre un transformator LED și un driver LED se referă la tipul de tensiune și curent pe care le furnizează fiecare și la modul în care controlează alimentarea benzilor LED sau a altor dispozitive LED.

 • Transformator pentru bandă LED (sau sursă de alimentare LED) 

Transformatorul este un dispozitiv de convertire a tensiunii de alimentare până la un nivel optim și stabil pentru banda LED, protejând-o astfel împotriva variațiilor periculoase de tensiune care pot cauza deteriorarea sau scurtcircuitarea.

 1. Convertirea tensiunii. Rolul său principal este de a converti tensiunea de rețea (de obicei 220-240V) într-o tensiune mai mică și sigură pentru LED-uri, de obicei 12V sau 24V (curent continuu). 
 2. Tensiune constantă. Un transformator LED furnizează o tensiune constantă, potrivită pentru multe tipuri de benzi LED și alte sisteme de iluminare LED, proiectate să funcționeze la această tensiune. 
 3. Nu controlează în mod activ curentul din circuit, ci doar asigură că tensiunea este la nivelul corect.
 4. Compatibilitate. De obicei, transformatoarele sunt folosite atunci când banda LED este simplă, fără nevoia de a regla intensitatea luminii (dimming) sau alte funcționalități complexe.

 

 • Driver pentru bandă LED

Driverul este similar cu transformatorul, dar este un echipament electric mai specializat pentru banda LED. Acesta reglează curentul electric și tensiunea pentru a asigura o funcționare stabilă și eficientă a benzii LED. Cu ajutorul unui driver de calitate, veți prelungi durata de viață a benzii LED și veți obține o luminozitate constantă. 

 1. Curent Constant. Driverul LED este specializat în furnizarea unui curent constant. Acesta asigură că indiferent de fluctuațiile de tensiune din rețea, curentul rămâne constant, protejând astfel LED-urile.
 2. Control Avansat. Driverul poate include funcții de control al intensității (dimming), gestionarea temperaturii și poate fi adaptat pentru a răspunde la diverse cerințe de iluminare. De asemenea, poate proteja LED-urile împotriva supratensiunilor și a altor probleme electrice.
 3. Compatibilitate. Este esențial pentru aplicații LED specifice, unde este nevoie de un control precis al curentului pentru a menține o iluminare uniformă și pentru a prelungi durata de viață a LED-urilor.

Alegerea între cele două dispozitive electrice depinde de specificațiile și necesitățile sistemului de iluminare LED pe care îl instalați.

Controler LED și Dimmer LED – soluții inteligente pentru iluminat confortabil

Controlerele LED și dimmerele LED joacă un rol important în optimizarea și personalizarea iluminatului cu LED-uri. Această tehnologie, prin adaptabilitatea și eficiența sa, reprezintă o soluție modernă esențială pentru iluminatul inteligent și sustenabil.

 • Controler pentru banda LED

Un controler LED este un dispozitiv electronic conceput pentru a controla și gestiona luminile unei benzi LED. Acesta oferă utilizatorului posibilitatea de a regla culorile, intensitatea luminii și efectele luminoase ale benzii LED în funcție de preferințe. Controlerele sunt utilizate în special pentru benzi LED RGB, care pot emite o gamă variată de culori.

 • Dimmer pentru bandă LED

Un dimmer LED este un dispozitiv care permite reglarea nivelului de lumină emis de o bandă LED. Acesta funcționează prin modificarea intensității curentului electric care alimentează banda LED, astfel încât poți obține o lumină mai puternică sau mai slabă în funcție de preferințele tale. Dimmerele sunt folosite pentru a oferi flexibilitate în iluminarea cu benzi LED și pentru a crea atmosfere diferite în spațiile de locuit sau comerciale. La Bricomol sunt disponibile dimmerele pentru banda LED cu telecomandă, astfel încât să poți controla ușor nivelul de lumină de la distanță

 

Pentru a asigura o iluminare de calitate și flexibilitate în proiectul tău cu bandă LED, investește într-un transformator, driver, controler și dimmer potrivit. Cu aceste componente esențiale, vei putea să te bucuri de o iluminare eficientă, personalizată și ușor de controlat. Bricomol Electric Store îți oferă o gamă variată de produse de calitate pentru a te ajuta să obții cel mai bun rezultat.