Afișez singurul rezultat

Show sidebar
Close

Renac Note R1-3K3 SS 3.3kW invertor monofazat

12,636.00MDL
Adaugă în coș

Invertorul este un component esențial într-un sistem fotovoltaic, care convertește energia electrică continuă, produsă de panourile fotovoltaice în energie electrică alternativă. La Bricomol Electric Store dispunem de cele mai calitative invertoare mono și trifazate, precum și alte elemente și dispozitive pentru instalarea unui sistem fotovoltaic.

Importanța invertoarelor în sistemele fotovoltaice nu trebuie subestimată, deoarece acestea asigură furnizarea energiei electrice de calitate și sigură pentru utilizare. Invertoarele sunt dotate cu un sistem de monitorizare și diagnosticare, care permite proprietarilor să urmărească performanța sistemului și să detecteze defecțiunile în timp util. 

De asemenea, invertoarele sunt responsabile pentru sincronizarea energiei electrice produse de panourile solare cu energia electrică din rețea. În cazul în care producția de energie electrică depășește cererea, surplusul este furnizat rețelei de distribuție, iar în cazul în care producția de energie electrică este insuficientă, invertoarele pot furniza energia electrică necesară din rețeaua de distribuție.

Tipuri de invertoare: invertoare mono și invertoare trifazate

Invertoarele monofazate se recomandă pentru alimentarea dispozitivele electrice din gospodăriile mici și medii, cum ar fi ventilatoare, pompe și alte echipamente. În mod tradițional, aceste invertoare sunt utilizate în cazul în care nu este necesară o cantitate mare de energie electrică, iar sistemul poate fi gestionat manual.

Învertoarele trifazate sunt utilizate în aplicații industriale pentru a furniza energie electrică pentru dispozitive de mare putere, totodată pot fi utilizate pentru a alimenta mai multe dispozitive electrice simultan și sunt mai fiabile decât invertoarele monofazate. Întrucât sunt mai avansate și mai eficiente decât invertoarele monofazate, rezultă că necesită o gestionare automată și un circuit de comandă mai complex pentru a funcționa în mod eficient.

În concluzie, invertoarele reduc pierderile de energie prin conversia eficientă a energiei electrice și asigură o sursă de energie electrică sigură și de înaltă calitate, necesară pentru a alimenta dispozitivele electrice, contribuind la protejarea  mediul înconjurător.