Prize încorporate în blat, o soluție funcțională și modernă pentru bucătărie

Bucătăria este una dintre cele mai importante încăperi ale unei locuințe, fiind spațiul în care gătim, mâncăm și petrecem timp împreună cu familia sau prietenii. Este esențial să te asiguri că bucătăria ta este funcțională, confortabilă și corespunde în totalitate necesităților tale. Unul dintre cele mai inovatoare și practice elemente care sporește funcționalitatea bucătăriei este priza încorporată în blat, disponibilă într-un sortiment variat în magazinul de electrice Bricomol Electric Store.

Priză încorporată în blat – ce este și cum funcționează?

O priză încorporată în blat este un sistem de alimentare cu energie electrică, special conceput pentru a fi integrat în suprafața blatului de bucătărie sau în alte suprafețe de lucru. Există modele de prize încorporate retractabile, ascunse sub suprafața blatului când nu sunt utilizate, sau prize încastrate în mobilier, cu un design discret și modern, în plus mai există un model care capătă popularitate – priza încorporată în podea. Ele oferă posibilitatea de a fi instalate oriunde în bucătărie, în funcție de nevoile tale, și oferă un acces facil la energie electrică pentru electrocasnicele de uz frecvent.

Avantajele prizei încorporate în blat:

 • Funcționalitate și eficiență. Prizele încorporate în blat oferă un acces facil la energie electrică, fără a fi nevoie să folosești prelungitoare sau să te deplasezi în căutarea unei prize libere, folosind în mod eficient spațiul din bucătărie și să eviți dezordinea creată de cabluri.
 • Design modern și estetic. Aceste prize au un design minimalist și modern, care se potrivește perfect în orice bucătărie. Ele oferă posibilitatea de a fi personalizate în funcție de materialul și culoarea blatului, pentru a se integra armonios în designul general al încăperii.
 • Siguranță crescută. Prizele încorporate sunt realizate din materiale rezistente și ignifuge, iar unele modele sunt echipate cu sisteme de protecție împotriva supratensiunilor și scurtcircuitelor. De asemenea, în cazul modelelor retractabile, faptul că sunt ascunse sub suprafața blatului când nu sunt utilizate previne accidentele cauzate de umezeală sau apă.
 • Adaptabilitate. Prizele încorporate pot fi instalate pe orice tip de suprafață, indiferent de materialul și forma acesteia. Ele pot fi adaptate în funcție de necesitățile tale și pot fi amplasate în locurile în care ai cel mai mult nevoie de acces la energie electrică.
 • Valoare adăugată pentru locuință. O bucătărie echipată cu prize încorporate în blat va fi percepută ca un spațiu modern și funcțional, ceea ce poate contribui la creșterea valorii locuinței tale pe piața imobiliară. De asemenea, acest sistem inovator poate fi un factor decisiv pentru potențialii cumpărători sau chiriași, care caută o locuință bine echipată și cu facilități moderne.

Cum să alegi o priză încorporată în blat potrivită?

 1. Stabilește-ți nevoile. Înainte de a alege un model de priză încorporată în blat, analizează-ți nevoile și stilul de viață. Identifică zonele în care ai nevoie de acces la energie electrică și evaluează câte prize și ce tip de conectivitate (USB, USB-C etc) ai nevoie.
 2. Alege un model potrivit. Pe piață există o varietate de modele de prize încorporate în blat, cu diferite mecanisme și funcții. Alege un model care se potrivește cu designul bucătăriei tale și care îndeplinește toate cerințele tale în materie de funcționalitate.
 3. Consultă un specialist. Instalarea prizelor încorporate în blat poate necesita cunoștințe de specialitate și echipamente corespunzătoare. Este recomandat să consulți un electrician sau un designer de interior pentru a te asigura că alegi corect acest sistem inovator. Echipa de electricieni de la Bricomol Electric Store sunt mereu gata să te ajute în alegerea produsului perfect, care va corespunde în totalitate cerințelor tale.

Prizele încorporate în blat reprezintă o soluție funcțională și modernă pentru bucătăria ta, care îți permite să folosești eficient spațiul și să-ți ușurezi munca în bucătărie. Descoperă toată gama de prize încorporabile, care sunt disponibile la prețuri avantajoase pe bricomol.md. Alege modelul de priză încorporată ideal pentru nevoile și stilul tău de viață și bucură-te de o bucătărie modernă și funcțională!

lampa de cuarț

Lampă de cuarț – un dispozitiv eficient pentru purificarea aerului din locuință

Într-o lume în care calitatea aerului devine din ce în ce mai importantă, oamenii își doresc soluții eficiente pentru a-și menține locuințele curate și sănătoase. Magazinul de electrice Bricomol Electric Store propune o gamă bogată de dispozitive pentru purificarea aerului, printre care inovație deosebită: lampă de cuarț. Ea reprezintă o alternativă sigură și eficientă pentru îmbunătățirea calității aerului din interiorul casei tale. Aceste lămpi inovatoare utilizează tehnologia cuarțului pentru a elimina bacteriile, virusurile, alergenii și mirosurile neplăcute, creând astfel un mediu sănătos și curat în încăpere. În acest articol, vom explora în detaliu beneficiile și modul de funcționare al lămpilor de cuarț, precum și modul în care pot contribui la îmbunătățirea sănătății și confortului în propria ta locuință.

Ce este o lampă de cuarț?

O lampă de cuarț este un dispozitiv de iluminare, care produce o sursă intensă de lumină. Aceste lămpi cu cuarț emit radiații ultraviolete în spectrul UVC, care are proprietăți germicide puternice și poate distruge bacteriile, virusurile și alte organisme microscopice nocive. Astfel, utilizarea lămpilor de cuarț în scopuri de sterilizare și purificare a devenit din ce în ce mai răspândită nu doar în mediile în care igiena și calitatea aerului sunt vitale, cum ar fi industria medicală, alimentară, în laboratoare, dar și în spațiile rezidențiale, fiind utilă în prevenirea și tratarea unei game largi de afecțiuni, inclusiv alergii și afecțiuni respiratorii.

O lampă de cuarț este compusă din următoarele componente:

 1. Tubul de cuarț, care este componenta de bază a lămpii.
 2. Gazul din interiorul tubului de cuarț. În interiorul tubului de cuarț se află o cantitate mică de gaz, acesta poate fi halogen sau vapori de mercur.
 3. Electrozi. La fiecare capăt al tubului de cuarț se află un electrod. 
 4. Baza sau suportul. Baza lămpii susține tubul de cuarț și conține conexiunile electrice necesare pentru a alimenta lampa.

Cum funcționează o lampă de cuarț?

Pe durata funcționării, electrolizii creează un curent electric, care trecând prin gazul din interiorul tubului îl încălzește și acesta începe să emane radiații ultraviolete și anume UV-C. Tubul, realizat din sticlă de cuarț, permite acestor radiații să treacă și să îmbogățească aerul cu ozon, având un efect antibacterian complex asupra aerului și suprafețelor dintr-o încăpere. 

Cuarțul este utilizat în aceste dispozitive deoarece este o formă de dioxid de siliciu și are proprietatea specială de a permite radiațiilor UV să treacă prin el, spre deosebire de alte materiale transparente, cum ar fi sticla, care nu permit trecerea radiațiilor UV. Prin urmare, cuarțul devine un mediu de transport ideal pentru radiațiile ultraviolete. Acest lucru face lampa de cuarț mult mai eficientă decât alte tipuri de purificatoare de aer în ceea ce privește sterilizarea aerului.

Radiația UV-C afectează direct ADN-ul și ARN-ul microorganismelor – inclusiv bacterii, viruși și alte patogeni – deteriorând structura acestora. Când structura ADN sau ARN este deteriorată, microorganismele pierd capacitatea de a se reproduce. În consecință, ele nu mai pot cauza infecții sau boli.

Este important de menționat că lampa de cuarț nu elimină fizic particulele din aer, ci doar neutralizează eficacitatea microorganismelor prin deteriorarea structurii lor genetice.

Beneficiile utilizării unei lămpi de cuarț

Unul dintre cele mai mari avantaje ale utilizării unei lămpi de cuarț este capacitatea sa de a reduce semnificativ numărul de patogeni din aer. Aceasta poate fi deosebit de utilă pentru persoanele cu sistem imunitar slăbit, precum și pentru cei care suferă de alergii sau afecțiuni respiratorii.

Un alt beneficiu important al lămpilor de cuarț este că acestea nu folosesc substanțe chimice pentru a steriliza aerul, ceea ce le face o opțiune mai ecologică și mai sănătoasă comparativ cu alte metode de purificare a aerului.

Măsuri de precauție de respectat când utilizăm o lampă de cuarț

Deși lămpile de cuarț sunt instrumente extrem de utile în purificarea aerului, este esențial să se respecte anumite precauții pentru a se asigura o utilizare sigură. Radiația UV-C pe care o emit aceste lămpi este eficientă în distrugerea microorganismelor, dar poate fi, de asemenea, dăunătoare oamenilor și animalelor, din acest motiv trebuie de respectat următoarele măsuri de precauție:

 • Evită expunerea directă. Nu te expune direct la lumina emisă de o lampă de cuarț. Radiația UV-C poate provoca arsuri la nivelul pielii și leziuni oculare.
 • Folosește lampa în absența oamenilor și animalelor. Utilizează lampa de cuarț într-o cameră în care nu se află persoane sau animale. Asigură-te că a trecut suficient timp pentru ca radiația UV să se disipeze înainte de a intra în cameră. În cazul utilizării lămpii de cuarț în odaia unde se află persoane imobile, atunci asigură-te că nu sunt părți ale corpului care să fie expuse la lumina emisă de lampă, prin acoperirea acestora cu un cearșaf subțire.
 • Asigură o bună ventilare. În cazul folosirii lămpii de cuarț cu emisii de ozon, după utilizarea acesteia, este important să aerisești bine camera pentru a dispersa ozonul care se formează ca rezultat al radiației UV. Ozonul poate irita căile respiratorii.
 • Manipulează cu grijă. Lămpile de cuarț sunt fragile și trebuie manevrate cu atenție pentru a evita spargerea lor. De asemenea, asigură-te că lampa este oprită și răcită înainte de a o muta.
 • Respectă instrucțiunile producătorului. Fiecare lampă de cuarț are propriul set de instrucțiuni de utilizare. Este vital să urmezi aceste instrucțiuni pentru a te asigura că utilizezi lampa în mod corect și în siguranță.

În concluzie, lămpile de cuarț reprezintă o soluție modernă și eficientă pentru a asigura un mediu curat și sănătos în propria ta locuință prin purificarea aerului. Beneficiile lor nu se limitează doar la eliminarea bacteriilor și a alergenilor, ci contribuie și la îmbunătățirea calității aerului și a stării generale de sănătate. Vino la Bricomol Electric Store și alege o lampă de cuarț sau o lampă bactericidă, care și se potrivește cel mai bine. Asigură-ți o atmosferă cu un aer curat fără elemente nocive!

Design modern cu iluminat pe bază de șină magnetică încastrată

Pe măsură ce tehnologia avansează, tot mai multe inovații își găsesc locul în designul de interior, în special în domeniul iluminatului. Una dintre cele mai recente tendințe în designul de iluminat este sistemul pe bază de șină magnetică încastrată. Bricomol Electric Store oferă o diversitate de șine magnetice care combină funcționalitatea și aspectul estetic, transformând iluminatul dintr-o necesitate funcțională într-o operă de artă. Pentru a putea alege informat un sistem de iluminat pe șină magnetică potrivit necesităților tale, este important de înțeles ce reprezintă un sistem de șină track magnetică încastrată, ce tipuri de șine încastrate există și care sunt avantajele acestora.

Ce este sistemul de iluminat cu șină magnetică încastrată?

Iluminatul cu șină magnetică încastrată este un sistem de iluminare flexibil, care utilizează o șină track magnetică pentru a conecta sursele de lumină la un circuit electric. Șinele pot fi montate atât în perete, tavan sau chiar în podea, oferind flexibilitate în ceea ce privește planificarea iluminatului. Sursele de lumină, cum ar fi spot aplicat, spot proiector sau bendă LED, sunt conectate la șină prin intermediul unor magneți puternici, care asigură o conexiune sigură și stabilă. Această conexiune magnetică permite sursei de lumină să fie poziționată oriunde de-a lungul șinei, astfel încât să poată fi ajustată în mod flexibil pentru a satisface nevoile de iluminare.

Tipuri de șine magnetice încastrate și modul de montare

În funcție de aspectul dorit și de cerințele de instalare, există două categorii principale de șine magnetice încastrate: cu ramă exterioară și fără ramă exterioară.

 1. Șina magnetică încastrată cu ramă exterioară

Unul dintre principalele avantaje ale șinei magnetice cu ramă exterioară este capacitatea de a acoperi imperfecțiunile obținute din procesul de decupare și instalare. Lateralele șinei vin peste marginile decupajului, oferind un aspect finisat și curat. În plus, rama exterioară adaugă un element de design în plus, care poate fi ales pentru a se potrivi cu restul stilului interior.

 1. Șina magnetică încastrată fără ramă exterioară

Șina magnetică fără ramă exterioară este opțiunea preferată de majoritatea clienților. Motivul este impactul estetic semnificativ al acestui tip de șină. Neavând ramă exterioară, șina se integrează perfect în perete sau tavan, devenind practic invizibilă. Rezultatul este o sursă de lumină care pare să emane direct din structura clădirii, creând un efect de iluminat impresionant și foarte modern. 

Șina magnetică încastrată fără ramă vizibilă poate fi împărțită în două categorii, în funcție de modul în care este instalată în structura de gips-carton (rigips):

2.1. Șina magnetică încastrată cu laterale ce vin montate pe suprafața rigipsului și se finisează prin gletuire. Această variantă de șină magnetică este montată astfel încât marginile șinei sunt la același nivel cu suprafața rigipsului. După montare, se aplică un strat de tencuială peste marginile șinei și peste rigips, pentru a crea o suprafață uniformă și netedă.

2.2. Șina magnetică încastrată cu laterale ce se montează în spatele plăcii de rigips. Această variantă presupune montarea șinei, astfel încât marginile sale să fie ascunse în spatele plăcii de rigips. În acest caz, șina este instalată într-o tăietură sau un canal făcut în placa de rigips, astfel încât suprafața șinei să fie la același nivel cu restul suprafeței de rigips. Acest tip de montare conferă un aspect și mai curat și mai discret decât varianta anterioară, deoarece niciun element al șinei nu este vizibil de pe suprafața rigipsului.

Avantajele sistemului de iluminat cu șină magnetică încastrată

Iluminatul pe șină magnetică încastrată devine o alegere populară deoarece oferă următoarele avantaje:

 • Adaptabilitate. Unul dintre cele mai mari avantaje ale acestui sistem de iluminat este capacitatea sa de a se adapta și de a se transforma în funcție de nevoile specifice ale situației putând fi modificat cu ușurință, fără a fi nevoie de instalare sau cablare suplimentară.
 • Design modern. Designul minimalist cu liniile curate și discrete ale sistemului se integrează armonios în orice spațiu contemporan.
 • Inovație. Șinele magnetice încastrate nu sunt doar flexibile și estetice, ci beneficiază și de ultimele inovații tehnologice. Multe dintre aceste sisteme au opțiuni de iluminat inteligent, permițând utilizatorilor să controleze intensitatea, temperatura culorii și chiar direcția luminii cu ajutorul unei aplicații mobile.
 • Eficiență energetică. Sistemele de iluminat pe bază de șină magnetică sunt compatibile cu surse de lumină LED, care sunt cunoscute pentru eficiența lor energetică.
 • Durabilitate. Șinele magnetice sunt durabile, capabile să susțină diferite surse de lumină, iar datorită modului în care sunt proiectate, șinele oferă posibilitatea de a fi înlocuite sau modificate cu ușurință, fără a necesita înlocuirea întregului sistem.
 • Personalizare. Există o multitudine de opțiuni disponibile în ceea ce privește lungimea șinei, tipul și stilul surselor de lumină, astfel încât să se poată adapta la nevoile fiecărui client.

Șinele magnetice încastrate reprezintă viitorul iluminatului interior, fiind o opțiune excelentă care combină stilul, tehnologia și funcționalitatea într-un pachet elegant și modern, adăugând un element magic în designul interiorului tău. Contactează-ne și echipa noastră de specialiști te va ajuta să alegi șina magnetică ideală pentru proiectul tău!

cablul electric textil

Cablul electric textil – un accesoriu retro durabil și elegant pentru decorul casei tale

Pe măsură ce ne orientăm către un design de interior care să fie atât funcțional, cât și vizual atrăgător, o alegere potrivită ar putea fi cablu electric textil, care poate fi găsit într-o gamă variată la magazinul de electrice Bricomol Electric Store. Acest cablu nu doar că îmbunătățește aspectul estetic al unei camere, dar contribuie la crearea unui mediu mai sigur și mai durabil, datorită materialelor utilizate de calitate superioară. Datorită amestecului interesant între funcționalitate și stil, cablul electric textil este o alternativă elegantă pentru cablurile electrice tradiționale, aducând o notă retro în decorul casei tale, unul din producătorii cei mai renumiți fiind FANTON

Ce este cablul electric textil?

Cablul electric textil este un tip de cablu electric utilizat pentru transmiterea energiei electrice în diverse aplicații. Este numit „textil” datorită învelișului exterior, care este fabricat din fibre textile, cum ar fi bumbacul sau poliesterul, este flexibil și moale la atingere. Țesătura îi conferă un aspect retro, oferind în același timp o protecție suplimentară antiincendiară, datorită faptului că învelișul textil este impregnat cu diverse rășini și soluții ignifuge, transformându-l într-un material care nu propagă flacăra. În interiorul învelișului textil, cablul electric textil conține conductori metalici, de obicei din cupru sau aluminiu, care sunt responsabili de transportul curentului electric. Acești conductori pot fi izolați individual sau grupați împreună într-un izolator comun.

Avantajele cablului electric textil

Cablurile electrice textile se diferențiază de cablurile tradiționale printr-o serie de avantaje considerabile, precum:

 • Estetică. Una dintre principalele atuuri ale cablurilor electrice textile este aspectul lor vizual. Învelișul textil este disponibil într-o multitudine de culori și modele, permițându-le să se integreze armonios în orice decor. Fie că urmărești un look vintage, retro sau modern, există un cablu textil care se potrivește stilului tău.
 • Durabilitate. Învelișul textil al cablurilor îmbunătățește semnificativ durabilitatea acestora. Cablurile textile sunt mai rezistente la abraziune, încălzire și alte forme de deteriorare comparativ cu cablurile standard din plastic.
 • Flexibilitate. Cablurile electrice textile sunt mai flexibile decât cele din plastic. Această flexibilitate suplimentară face cablurile mai ușor de manevrat și de instalat, chiar și în spații restrânse sau greu accesibile.
 • Siguranță. Învelișul textil poate oferi un nivel suplimentar de protecție împotriva șocurilor electrice. De asemenea, majoritatea cablurilor electrice textile sunt rezistente la căldură, ceea ce reduce riscul de incendiu.
 • Universalitate. Datorită varietății de stiluri și culori disponibile, cablurile electrice textile pot fi utilizate într-o serie largă de aplicații, de la iluminat și electronice de consum, până la designul de interior și restaurarea clădirilor vechi.

Domenii de utilizare a cablului electric textil

Cablul electric textil, datorită durabilității și aspectului său, este utilizat în domeniile și aplicațiile care necesită un aspect plăcut sau în cazurile în care cablurile nu pot fi ascunse și rămân vizibile.

 • În domeniul iluminatului. Aceasta este probabil cea mai comună utilizare a cablurilor electrice textile. Sunt folosite pentru a conecta lămpi, abajururi sau orice alt tip de iluminat, fiind o alegere elegantă care adaugă o notă de stil retro oricărui spațiu. De asemenea, datorită flexibilității lor, aceste cabluri pot fi manevrate mai ușor pentru a crea diverse configurații de iluminat.
 • În designul interior. Aici cablurile electrice textile sunt utilizate nu doar pentru funcționalitatea lor, ci și pentru aspectul lor plăcut. Sunt folosite pentru a adăuga un element de design în camere, fie că este vorba de a asorta culorile sau de a adăuga un contrast vizual. De asemenea, sunt folosite pentru a „ascunde la vedere” în mod plăcut cablurile în spații unde acestea ar fi inestetice și nu există posibilitatea de a le ascunde în tencuială.
 • Cablurile textile sunt de asemenea utilizate în proiecte de restaurare sau renovare a clădirilor vechi. Acestea sunt o alegere populară pentru restaurarea lămpilor vintage sau a altor aparate electrice vechi, păstrând în același timp stilul retro sau vintage a piesei.
 • În ceea ce privește electronicele de consum, cablurile textile sunt folosite la o varietate de dispozitive, cum ar fi încărcătoare de telefoane mobile, cabluri pentru căști audio, cabluri la fiarele de călcat sau alte aparate electrice de uz casnic. În aceste cazuri, cablurile textile aduc nu numai un aspect estetic, dar și o durabilitate îmbunătățită, ceea ce este esențial în cazul dispozitivelor care sunt frecvent manevrate sau transportate.
 • În industria HoReCa. În hoteluri, restaurante și cafenele, cablurile electrice textile sunt folosite adesea pentru a adăuga un aspect elegant și confortabil decorului. În plus, datorită rezistenței lor la uzură și la temperaturi ridicate, acestea sunt de asemenea o alegere practică pentru aceste medii.

În concluzie, cablurile electrice textile reprezintă un element semnificativ în industria electrică, aducând multiple avantaje și soluții la diferite provocări. Acestea combină eficiența și siguranța cablurilor tradiționale cu diversitatea materialelor textile, oferind soluții inovatoare pentru diverse aplicații. 

La bricomol.md, găsești o gamă variată de cabluri electrice textile, în diferite culori și modele, perfecte pentru a-ți personaliza decorul. Navighează pe site-ul nostru sau vino în showroom-ul nostru și explorează colecția de cabluri electrice textile și alte elemente electrice în stil retro. Adaugă o notă de rafinament și originalitate în casa ta folosind cablurile electrice textile de la bricomol.md!

10 Sfaturi practice pentru cum să alegi doza pentru priză electrică

Instalarea sau înlocuirea unei prize electrice este o sarcină aparent simplă, dar implică numeroase considerente tehnice. Una dintre cele mai esențiale componente ale acestui proces este o cutie doză pentru priza electrică, cutia de conexiune unde priza și firele sunt adăpostite. În acest articol, echipa Bricomol Elctric Store îți împărtășește 10 sfaturi practice care te vor ajuta să alegi doza pentru priza electrică care se va potrivi ideal necesităților tale.

 1. Analizează dimensiunile. Înainte de a achiziționa o cutie doză pentru priză este important să faci unele măsurători. Asigură-te că cutia are dimensiunile potrivite pentru a se încadra în spațiul dorit, verificând dimensiunile interioare și exterioare ale cutiei pentru a te asigura că este suficient de mare pentru a găzdui toate firele și componentele electrice care urmează să fie ascunse acolo, dar și suficient de mică pentru a se încadra în spațiul disponibil. O cutie prea mică este periculoasă, deoarece firele aglomerate generează căldură excesivă ceea ce duce la scurtcircuite sau incendii.
 2. Optează pentru materiale de calitate superioară. Materialul din care este fabricată doza este extrem de important pentru durabilitatea și siguranța sistemului tău electric și el se alege în funcție de necesitățile specifice și mediul în care va fi montată priza electrică. Plasticul ABS și oțelul galvanizat sunt două dintre cele mai comune materiale, fiecare având avantajele sale. De exemplu, plasticul ABS este preferat datorită rezistenței sale la impact și la temperaturi ridicate, iar dacă ai nevoie de o rezistență superioară, poți opta pentru o cutie de conexiune din oțel galvanizat.
 3. Alege doar produse certificate. Verifică dacă doza respectă standardele și reglementările de siguranță locale și internaționale, pentru a te asigura că este potrivită pentru utilizare. Aceasta poate include certificări precum CE (Conformité Européene) sau ISO (International Organization for Standardization). Verifică dacă cutia pe care intenționezi că o cumperi are etichete sau mărci de siguranță relevante.
 1. Verifică numărul de intrări și ieșiri disponibile în doză. O cutie de distribuție cu mai multe intrări și ieșiri îți oferă flexibilitate pe viitor în cazul eventualelor modificări și desigur te va scuti ulterior de la cheltuieli costisitoare, aferente schimbării dozei.
 2. Verifică designul dozei. Asigură-te că cutia de conexiune are un design ergonomic și accesibil, astfel încât să poți instala și conecta firele în mod convenabil și fără dificultăți. O cutie greu de accesat sau de utilizat va complica procesul de instalare și poate duce la erori.
 3. Verifică etanșeitatea. Este important ca doza să fie cât mai etanșă pentru a proteja firele și conexiunile interne de umiditate, praf sau alte elemente exterioare, în special dacă aceasta va fi montată în condiții de exploatare dificile.
 4. Analizează tipul de montare. Există două tipuri principale de cutii pentru prize: cele de montaj încastrat și cele de montaj la suprafață. Cutiile de montaj încastrat se montează în perete și sunt potrivite pentru peretele finisat (cu gips-carton sau plăci de lemn). Cutiile de montaj la suprafață se montează pe suprafața peretelui și sunt mai ușor de instalat în peretele brut (din beton sau cărămidă). Alege tipul de montaj potrivit pentru nevoile tale.
 5. Verifică compatibilitatea cu accesorii. Unele instalații necesită accesorii suplimentare, cum ar fi mufe sau garnituri. Verifică dacă cutia de conexiune este compatibilă cu aceste accesorii sau dacă producătorul oferă opțiuni specifice pentru a se potrivi cu nevoile tale. 
 6. Optează pentru un producător de încredere. Pentru a te asigura că primești o cutie de conexiune de calitate analizează și alege brand cu o reputație solidă în producerea de echipamente electrice.
 1. Consultă un specialist. Dacă nu te simți sigur în alegerea dozei potrivite sau ai nevoie de informații specifice la instalația ta, este întotdeauna recomandat să consulți un electrician sau un specialist în domeniu. Aceștia îți vor oferi sfaturi personalizate și soluții optime în funcție de cerințele tale specifice.

Acum că ești înarmat cu aceste 10 sfaturi practice, alegerea dozei pentru priza electrică ideală ar trebui să fie o sarcină mult mai ușoară și mai sigură. Iar pentru ca acest proces să devină și mai simplu, la bricomol.md îți propunem o gamă largă de doze de priză de înaltă calitate, fabricate din materiale rezistente, cu diferite dimensiuni și opțiuni de montare pentru a se potrivi oricărei nevoi specifice. 

Vizitează-ne fie pe bricomol.md sau în showroom, contactează-ne direct pentru a afla mai multă informație. Echipa noastră de specialiști este întotdeauna la dispoziția ta pentru a-ți oferi sfaturi și recomandări personalizate, astfel încât să poți alege cu încredere doza de priză ideală.

Spoturi și becuri decorative – corpuri de iluminat pentru o atmosferă unică

Iluminatul joacă un rol esențial în definirea atmosferei unui spațiu. Bricomol Electric Store îți oferă o gamă completă de spoturi și becuri decorative pentru a transforma orice încăpere dintr-un loc obișnuit într-unul spectaculos, fie că vorbim despre un spațiu rezidențial, comercial sau industrial. În acest articol, vei găsi informații succinte despre tipurile de spoturi și becuri disponibile în magazinul nostru. De asemenea, vei explora gama noastră impresionantă de becuri decorative, inclusiv modelele cu filament decorativ, care adaugă un farmec vintage și un efect vizual deosebit în orice locuință sau spațiu comercial sau diversitatea de spoturi LED.

Spoturi electrice pentru iluminatul perfect în orice încăpere

Spoturile electrice reprezintă un tip de corpuri de iluminat care sunt special concepute pentru a furniza o lumină direcționată într-un anumit punct sau pentru a ilumina anumite obiecte sau zone dintr-o încăpere. Spoturile pot fi încastrate în tavan, perete sau podea, sau pot fi aplicate direct pe suprafața acestora. De asemenea, există spoturi cu LED, ceea ce le face mai eficiente din punct de vedere energetic și mai durabile comparativ cu variantele tradiționale. În continuare vom explora tipurile celor mai populare spoturi, precum:

Spoturi aplicate. Spoturile aplicate sunt dispozitive de iluminat montate direct pe suprafața peretelui sau a tavanului. Ele sunt ușor de instalat, ușor de întreținut și pot fi utilizate atât pentru iluminat general cât și pentru cel de accent.

Spoturi încastrate. La această categorie se referă produse precum: spoturi încastrate în tavan, perete sau podea. Spoturile încastrate sunt montate în suprafața de lucru, astfel încât partea frontală a spotului să fie nivelată cu suprafața înconjurătoare. Aceasta creează o iluminare discretă și modernă, fără a fi vizibile componente proeminente. 

Spoturi tavan. Spoturile pentru tavan sunt dispozitive de iluminat montate direct pe tavan. Ele pot fi ajustate în funcție de nevoile de iluminare ale încăperii. Spoturile tavan pot fi utilizate pentru iluminatul general sau pentru a ilumina anumite zonal încăperea în dependență de necesități. Datorită eficienței sporite, tot mai des se optează pentru spoturi LED tavan. Acestea sunt disponibile într-o gamă variată de puteri și culori de lumină.

Spoturi scări interioare. Spoturile pentru scări interioare sunt concepute special pentru a fi montate pe scări, asigurând o iluminare adecvată pentru siguranța și confortul utilizatorilor. Aceste spoturi sunt montate de obicei sub trepte sau în balustrade.

Becuri decorative – creează o atmosferă caldă și primitoare

Becurile decorative reprezintă un tip de corpuri de iluminat care, pe lângă scopul funcțional de a furniza lumină, au și un rol estetic în decorul unei încăperi. Acestea sunt concepute într-o varietate de forme, culori și dimensiuni și pot avea filamente vizibile, oferind un aspect retro sau artistic. Unele becuri decorative pot avea forme unice sau pot fi pictate cu diferite modele pentru a crea efecte vizuale impresionante când sunt aprinse. Pentru a adăuga un strop de personalitate sau un accent de stil într-un spațiu poți opta pentru următoarele tipuri de becuri:

Becuri filament decorative. Becurile cu filament decorativ sunt becuri cu aspect vintage care imită designul vechilor becuri cu filament. Ele oferă o lumină caldă și plăcută și sunt adesea utilizate pentru a crea o atmosferă retro și elegantă în încăperi. Cele mai răspândite becuri cu filament sunt becurile LED cu filament Edison.

Bec flacără. Becurile cu aspect de flacără sunt becuri decorative care imită aspectul și mișcarea flăcării. Ele oferă o iluminare caldă și plăcută, creând o atmosferă relaxantă și romantică. Aceste becuri sunt potrivite pentru utilizare în candelabre sau lămpi de perete pentru a adăuga un efect vizual deosebit.

Bec ghirlandă. Becurile ghirlandă fac parte dintr-o ghirlandă sau șirag de becuri, conectate printr-un cablu comun. Acestea sunt utilizate adesea pentru iluminat decorativ în aer liber, la evenimente festive sau în interior, pentru a crea un efect de lumină frumos și atrăgător.

Bec cu cablu sau becul cu pendul, are un cablu atașat la baza becului, permițându-i să fie suspendat sau agățat într-un mod decorativ. Acest tip de bec este adesea utilizat în aplicații de iluminat creative, cum ar fi iluminarea în formă de ghirlandă sau iluminarea suspendată.

Bandă LED 3m. Banda LED 3m este o bandă flexibilă care conține LED-uri integrate și este lungă de aproximativ 3 metri. Aceasta poate fi tăiată sau ajustată la dimensiunile dorite și este adesea utilizată pentru iluminat decorativ sau de accent în diverse aplicații. Banda LED 3m este ușor de instalat și oferă o iluminare strălucitoare și eficientă energetic, iar în majoritatea cazurilor oferă și posibilitatea de a ajusta atât culoarea, intensitatea luminii cât și temperatura acesteia.

Tub LED T8. Tuburile LED T8 sunt o variantă modernă și eficientă energetic a tuburilor fluorescente tradiționale. Acestea utilizează tehnologia LED pentru a oferi o iluminare clară și luminoasă, consumând în același timp mai puțină energie și având o durată de viață mai lungă. Tuburile LED T8 sunt disponibile în diferite dimensiuni și pot fi folosite ca înlocuitori directe ale tuburilor fluorescente în sistemele de iluminat existente.

Fiecare corp de iluminat are propriul său caracter și scop. Când alegi între diferitele tipuri de becuri și spoturi, gândește-te la ce atmosferă dorești să creezi, la funcționalitatea dorită, precum și la eficiența energetică. O bună înțelegere a acestor elemente te va ajuta să iei cea mai bună decizie. Bricomol Electric Store îți oferă soluțiile potrivite de spoturi și becuri decorative pentru a transforma orice încăpere într-un spațiu plin de lumină și eleganță. Vino să descoperi calitatea, diversitatea și profesionalismul nostru.

priza electrica

Cum să alegeți priza electrică corectă pentru nevoile tale specifice

Alegerea prizei potrivite este un proces important și responsabil, de aceea este necesar de știut factorii cei mai importanți care influențează acest proces. Articolul de față te va ajuta să selectezi priza electrică potrivită, ținând cont de cerințele specifice ale aparatelor și dispozitivelor tale. Echipa Bricomol Electric Store este gata să-ți ofere sfaturile necesare și o gamă largă de prize electrice de orice tip, de la prize simple la prize modulare și prize inovative cum ar fi priză cu măsurare de consum sau prize încorporabile în mobilă.

Factorii care influențează alegerea prizei electrice

– Tipul de priză. În funcție de țara de proveniență a aparatelor tale, s-ar putea să ai nevoie de un anumit tip de priză. De exemplu, în Europa se folosesc în general prize de tip C și F, în timp ce în SUA se folosesc prize de tip A și B. Dacă intenționezi să folosești dispozitive din alte țări, este necesar să instalezi prize compatibile cu acestea.

– Tensiunea de alimentare. Priza electrică trebuie să fie compatibilă cu tensiunea de alimentare utilizată în regiunea respectivă. 

– Puterea maximă admisă. Prizele electrice au o limită de putere maximă pe care o suportă în mod sigur. Acest lucru poate varia în funcție de tipul și calitatea prizei. De exemplu, prizele standard de uz casnic pot suporta între 10 și 16 amperi, în timp ce prizele industriale pot suporta puteri mai mari.

– Numărul de prize. Analizează numărul de prize necesare pentru a alimenta echipamentele și dispozitivele tale. Există prize cu un singur port sau prize multiple, care pot permite conectarea simultană a mai multor dispozitive.

– Nevoile specifice și caracteristicile suplimentare. Unele prize pot veni cu caracteristici suplimentare utile, cum ar fi priză cu port USB pentru încărcarea dispozitivelor mobile sau funcții de economisire a energiei. Iar dacă ai dispozitive cu consum mare de energie, cum ar fi un cuptor electric sau un sistem de încălzire, ai putea avea nevoie de prize cu o capacitate mai mare. 

– Amplasarea. Prizele ar trebui să fie amplasate astfel încât să poți ajunge la ele ușor, dar să nu existe riscul de accidentare sau deteriorare a dispozitivelor conectate. De exemplu, în bucătărie, prizele ar trebui să fie la o înălțime suficientă pentru a nu fi atinse de apă sau umiditate, iar în dormitor, ar trebui să fie ușor accesibile de pe pat pentru a putea încărca telefonul sau alte dispozitive.

– Siguranța. Siguranța este esențială atunci când vine vorba de electricitate. Trebuie să te asiguri că prizele pe care le alegi sunt de înaltă calitate și respectă toate normele de siguranță. În zone cu risc crescut, cum ar fi bucătăria sau baia, ar fi bine să instalezi prize cu protecție la apă sau cu întrerupătoare de circuit. Acestea pot opri alimentarea cu energie electrică în cazul unui scurtcircuit sau a unei supratensiuni, protejând astfel aparatele tale. Iar pentru echipamente sensibile sau valoroase, poți lua în considerare utilizarea unor prize cu protecție împotriva supratensiunii sau supracurentului pentru a preveni daunele cauzate de fluctuațiile de tensiune.

– Eficiența energetică. Unele prize au capacitatea de a monitoriza consumul de energie, iar altele sunt dotate cu temporizator care te ajută să economisești energie și duc la reducerea facturii la energie și la protejarea mediului.

– Designul și estetica. Prizele electrice nu sunt doar funcționale, ci și estetice. Ele sunt disponibile într-o varietate de stiluri și culori, permițându-ți să alegi opțiunile care se potrivesc cel mai bine cu designul de interior al casei tale. Poți alege între prize moderne, minimaliste, sau prize cu un design mai tradițional.

– Consultarea cu un profesionist. Pentru a alege soluția ideală se recomandă să discuți cu un electrician profesionist. Acesta va evalua situația, îți va oferi sfaturi valoroase și te va ajuta să alegi cele mai potrivite prize pentru nevoile tale. 

– Mediul în care va fi utilizată priza. Fiecare mediu are propriile sale caracteristici distincte și influențează în mod direct alegerea prizei. Dacă intenționezi să folosești priza în spațiul exterior sau în apropierea apei, asigură-te că alegi o priză rezistentă la intemperii și care îndeplinește standardele de siguranță pentru astfel de utilizări.

Alegerea prizelor în funcție de încăpere: bucătărie, living, dormitor, baie

Atunci când alegi prizele pentru diferite încăperi ale casei, este important să iei în considerare nevoile specifice ale fiecărei încăperi și cerințele legate de siguranță. 

Priza electrică potrivită în bucătărie:

Bucătăria este un spațiu unde se folosesc multe aparate electrice simultan: frigider, cuptor, mixer, toaster și altele. Asigură-te că ai suficiente prize pentru fiecare aparat în parte și că acestea sunt poziționate strategic, iar din motive de siguranță, prizele trebuie să fie la o distanță sigură de chiuvetă sau de alte surse de apă.

 • Alege prize rezistente la apă sau prize IP44, cu grad de protecție îndeajuns pentru a preveni intrarea apei și a murdăriei.
 • Ai în vedere amplasarea strategică a prizelor în jurul blatului de bucătărie, a aragazului și a altor electrocasnice pentru a asigura accesibilitatea și comoditatea în utilizare. O soluție inovativă sunt prizele încorporabile în blat.
 • Pentru a economisi spațiu și a facilita încărcarea dispozitivelor mici, cum ar fi telefoane mobile sau tablete, în bucătărie, alege prize USB integrate.

Priza electrică potrivită în living:

Livingul este unul dintre acele spații esențiale într-o locuință, unde petrecem o mare parte din timp împreună cu familia și prietenii apropiați, unde se desfășoară activități variate, iar designul și amenajarea sa joacă un rol crucial în crearea unei atmosfere primitoare și confortabile, de aceea prizelor din living ar trebui să le acorzi o atenție specială

 • Amplasează prizele în locuri strategice, în apropierea zonelor în care vei avea nevoie de ele, cum ar fi lângă televizor, sistemul audio, masa de cafea sau birou.
 • Dacă ai echipamente multimedia complexe, cum ar fi sistemul de divertisment, boxele sau consolele de jocuri, alege prize cu conexiuni multiple pentru a reduce încurcarea cablurilor și pentru a asigura o alimentare potrivită a dispozitivelor.
 • O altă opțiune populară sunt prize multiple într-un singur panou, numit și panou de priză multiplă sau bară de priză. Acestea permit conectarea simultană a mai multor dispozitive și sunt utile în cazul în care ai nevoie de mai multe prize într-o zonă restrânsă.

Priza electrică potrivită în dormitor:

Într-un dormitor contemporan, unde confortul și funcționalitatea sunt prioritare, prizele joacă un rol esențial. În acest spațiu personal, este important să ai acces la energie electrică pentru a te bucura de facilitățile moderne. 

 • Se recomandă ca prizele să fie plasate astfel încât să poți avea acces liber și într-un mod convenabil, fără a crea disconfort.
 • Amplasează cel puțin o priză lângă pat, pentru a permite încărcarea dispozitivelor mobile sau pentru a conecta o veioză.
 • Dacă folosești un birou sau un colț de lucru în dormitor, asigură-te că există prize în apropiere pentru a conecta laptopul, încărcătorul sau alte dispozitive periferice.
 • Pentru aparatul de aer condiționat se recomandă să instalezi o priză cu protecție la scurtcircuit și suprasarcini.

Priza electrică în baie:

Prizelor din baie trebuie să le acorzi o atenție specială datorită umidității și riscului de șoc electric.

 • Este recomandat să alegi prize cu grad de protecție IP44 sau IP55, care sunt rezistente la apă și pot fi instalate în siguranță în zonele umede.
 • Poți opta pentru prize cu întrerupător de siguranță integrat pentru a proteja împotriva accidentelor și a defectelor cauzate de apă.

Alegerea prizelor electrice potrivite pentru nevoile tale specifice este esențială pentru a te asigura că ai funcționalitatea și confortul de care ai nevoie în locuința ta. La bricomol.md, avem o gamă largă de prize și accesorii electrice care pot satisface toate cerințele și preferințele tale. Echipa noastră dedicată este pregătită să te ajute să faci cea mai bună alegere pentru nevoile tale specifice.

FUCIDA – brandul de TOP în producerea surselor și a corpurilor de iluminat cu LED

Brandul „FUCIDA” se ocupă cu producția de surse și corpuri de iluminat LED. Acesta evidențiază inovația, eficiența, durabilitatea și angajamentul brandului față de tehnologie și mediul înconjurător. Tehnologia și inovația se dezvoltă cu o viteză uluitoare, alegerea iluminatului potrivit pentru spațiul tău este o sarcină responsabilă și pentru a o ușura te invităm la Bricomol Electric Stroe să descoperi tot sortimentul de produse FUCIDA.

FUCIDA – cum a început drumul de succes

FUCIDA a început ca o idee progresivă, având ca scop schimbarea percepției lumii asupra iluminatului. Cu o viziune clară și misiunea de a dezvolta surse de iluminat durabile, estetice și eficiente din punct de vedere energetic, în primii ani de activitate compania a pus accentul pe cercetarea și dezvoltarea tehnologiei LED, stabilind un nou standard în industria iluminatului. 

În scurt timp, FUCIDA a introdus pe piață primul corp de iluminat inteligent, care a permis utilizatorilor să controleze intensitatea și culoarea luminii prin intermediul unei aplicații mobile. Această etapă a consolidat poziția FUCIDA ca lider în inovația iluminatului, demonstrând angajamentul lor față de tehnologie și modernizare. De-a lungul timpului, FUCIDA a continuat să se dezvolte, aducând pe piață o gamă variată de produse noi, inclusiv surse de iluminat cu LED pentru spații comerciale și industriale, precum și soluții inteligente de iluminat pentru exterior. 

Astăzi, FUCIDA este recunoscută pe plan global ca un lider în producția surselor și a corpurilor de iluminat cu LED. Cu o prezență în peste 50 de țări, FUCIDA rămâne dedicată misiunii de a aduce tehnologia de iluminat avansată și responsabilă în locuințele și afacerile oamenilor din întreaga lume.

FUCIDA – fiabilitate, siguranță și inovație

FUCIDA înțelege importanța eficienței energetice în contextul actual, în care protejarea mediului și economisirea resurselor sunt esențiale. De aceea, au dezvoltat surse de iluminat cu LED care nu numai că economisesc energie, dar au și o durată de viață mult mai lungă decât alte tipuri de iluminat. Ceea ce înseamnă că achiziționând produse FUCIDA vei reduce semnificativ cheltuielile pe termen lung și vei contribui la protejarea mediului.

Cu o echipă de designeri și ingineri dedicați, acest brand produce corpuri de iluminat care sunt atât funcționale, cât și estetice, răspunzând cerințelor schimbătoare ale consumatorilor. Înțelegând că iluminatul joacă un rol important în crearea atmosferei dintr-o încăpere, a pun la dispoziție o gamă largă de modele care să se potrivească oricărui stil. 

FUCIDA nu face compromisuri atunci când este vorba de siguranța și fiabilitatea produselor sale. Toate sursele și corpurile de iluminat cu LED produse sunt supuse unor teste riguroase pentru a asigura clienții cu produse ce corespund celor mai înalte standarde de siguranță și calitate.

Ce produse de iluminat produce FUCIDA? 

Pentru a satisface necesitățile fiecărui client, FUCIDA oferă o gamă largă de produse, cum ar fi: 

 • Surse de iluminat cu LED

FUCIDA oferă surse de iluminat cu LED care sunt eficiente din punct de vedere energetic și durabile. Acestea includ becuri LED pentru uz general, becuri LED pentru spoturi și becuri LED dimabile.

 • Iluminat inteligent

Gama de produse de iluminat inteligent FUCIDA permite utilizatorilor să controleze și să personalizeze iluminatul prin intermediul unei aplicații mobile. Aceasta include becuri inteligente, benzi LED inteligente și corpuri de iluminat inteligente care pot fi programate să schimbe culorile și intensitatea luminii.

 • Corpuri de iluminat rezidențiale

Gama de corpuri de iluminat rezidențiale FUCIDA include o varietate de opțiuni potrivite pentru toate tipurile de spații din casa ta. Acestea includ spoturi aplicate, spoturi încastrate, spoturi și aplici suspentabile, plafoniere LED și lustre, lămpi de birou și lampadare cu un design elegant și contemporan.

 • Corpuri de iluminat comerciale și industriale

Pentru mediile comerciale și industriale, FUCIDA oferă o gamă de corpuri de iluminat cu LED de înaltă performanță, precum: panouri LED, spoturi industrial LED și tuburi LED, ideale pentru birouri, magazine, depozite și alte spații comerciale sau industriale.

 • Corpuri de iluminat pentru exterior

FUCIDA oferă, de asemenea, o gamă largă de soluții de iluminat pentru exterior, care includ proiectoare LED, corpuri de iluminat pentru drumuri și străzi, corpuri de iluminat pentru grădină, precum și soluții de iluminat pentru terase și balcoane.

FUCIDA este mai mult decât un brand de iluminat – este un exemplu de excelență în domeniul tehnologic și un model de urmat în ceea ce privește responsabilitatea față de mediul înconjurător și față de consumatori. Cu FUCIDA, viitorul iluminatului arată mai luminos decât oricând. Așadar, dacă sunteți în căutarea unei soluții de iluminat care să fie eficientă, durabilă, sigură și estetică vino la Bricomol Electric Store și alege surse și corpuri de iluminat LED de la FUCIDA pentru necesitățile tale!

Cleme Wago – o conexiune electrică sigură, eficientă și rapidă

Progresul tehnic care îmbunătățește siguranța conexiunilor electrice este garantat de conectoare electrice cleme Wago. Clemele Wago reprezintă componente esențiale în stabilirea conexiunilor electrice sigure, eficiente și rapide. Aceste cleme au un design simplu, dar eficient, care permite conductoarelor să fie introduse într-o deschizătură specială din clema și apoi fixate în loc cu o piesă de prindere cu arc. Acest lucru face ca conexiunea să fie foarte sigură și solidă, asigurând o bună conductivitate electrică și o conexiune durabilă, fără a fi necesară utilizarea șuruburilor.

Unde și cum se utilizează clemele Wago?

Clemele Wago sunt o soluție universală pentru conexiunile electrice, fiind aplicate într-o varietate de domenii, inclusiv în industria electrică, în construcții, în iluminat, automatizări industriale, echipamente de testare și măsurare, energie regenerabilă, sistemele de încălzire, ventilație și aer condiționat (HVAC), automobile și telecomunicații. 

Renumitul producător de echipamente electrice WAGO elaborează diferite tipuri de cleme Wago, cu design specific și care sunt disponibile în diferite dimensiuni și forme pentru a se potrivi cu nevoile specifice proiectului. Acestea pot fi utilizate pentru conexiuni rapide și ușoare la bornele de lumină, pentru conectarea firelor electrice mai groase, pentru conexiuni rapide la conductori flexibili sau rigizi. 

Pentru a utiliza o clema Wago, este necesar de asigurat că firul electric ce urmează a fi folosit este compatibil cu modelul clemei. După ce s-a verificat compatibilitatea, se dezizolează capătul firului utilizând un decablator, lăsând un capăt gol de aproximativ 10-12 mm. Apoi, se deschide clema Wago prin ridicarea levierului sau a butonului de pe partea de sus, în funcție de model, se introduce firul în deschizătura clemei până ajunge la punctul de oprire, se închide levierul sau butonul pentru a fixa sârma în clemă. Este important de verificat conexiunea trăgând ușor de sârmă. Dacă firul este fixat în mod corespunzător, acesta nu ar trebui să se miște sau să iasă din clemă. În cazul în care apare necesitatea de scos sau de schimbat sârma, pur și simplu se ridică levierul sau butonul.

Clemele Wago utilizate în instalațiile electrice, au o serie de avantaje și dezavantaje

Prin designul lor inovator și mecanismul de fixare eficient, aceste cleme asigură conexiuni rapide, sigure și durabile, reducând astfel timpul necesar instalării și eliminând unele dintre erorile obișnuite asociate cu metodele tradiționale. Cu toate acestea, ca orice tehnologie, ele vin la pachet cu propriile lor avantaje și dezavantaje, care trebuie evaluate în funcție de aplicația și contextul specific în care sunt folosite.

Avantajele clemelor Wago:

 • Ușurința de utilizare. Clemele Wago sunt foarte ușor de utilizat și nu necesită niciun instrument special pentru conectare, se conectează și deconectează rapid, reducând semnificativ timpul pentru efectuarea lucrărilor.
 • Conexiune sigură. Aceste cleme oferă o conexiune sigură, minimizând riscul de scurtcircuite.
 • Durabilitate. Clemele Wago sunt fabricate din materiale de calitate superioară, durabile, ignifuge (pentru a spori siguranța la incendiu) și rezistente la vibrații, ceea ce le face ideale pentru utilizare în medii industriale sau alte aplicații care implică mișcări sau impacturi.
 • Flexibilitate. Clemele Wago pot fi utilizate cu o varietate de dimensiuni de fire electrice și într-o multitudine de domenii, ceea ce le face universale.
 • Design compact. Clemele Wago sunt compacte și economisesc spațiu, ceea ce este util în cutiile de joncțiune sau panourile electrice unde spațiul este limitat.

Dezavantajele clemelor Wago:

 • Cost. Clemele Wago sunt mai costisitoare decât alte metode de conexiune, cum ar fi capacele de sârmă sau clemele cu șurub.
 • Reutilizare. Deși clemele Wago pot fi deconectate și reconectate,

Clemele Wago nu sunt doar un simplu instrument tehnic, ci reprezintă o garanție a unei conexiuni electrice sigure, eficiente și rapide. Ele sunt un element inovativ, care asigură fiecare proiect electric cu cea mai bună tehnologie disponibilă. La bricomol.md, îți oferim o gamă largă de cleme Wago și conectoare electrice, la prețuri competitive și cu livrare rapidă. Alegerea clemelor Wago înseamnă calitate, fiabilitate și durabilitate. Este o investiție în siguranța și eficiența proiectelor electrice, indiferent de mărime sau complexitate.

Șina magnetică în designul de interior: aspecte estetice și funcționale

În ultimii ani, se evidențiază o evoluție rapidă și semnificativă a corpurilor de iluminat, inclusiv apariția și popularizarea unui asemenea produs precum șina magnetică. Sistemul de iluminat care combină tehnologia LED cu magnetismul, oferă o flexibilitate și un aspect estetic superior. Aceasta face ca șina magnetică în designul de interior să devină din ce în ce mai atractivă, atât în proiectele casnice cât și în cele industriale sau mai cu seamă în cele comerciale.

Ce este șina magnetică?

Șina magnetică este un element din sistemul de iluminat, care permite corpurilor de iluminat să fie fixate pe o șină prin intermediul unui sistem magnetic. În esență, acesta este un sistem de iluminat modular care permite modificarea și reconfigurarea luminilor în funcție de nevoile specifice ale spațiului sau ale evenimentului. 

Rolul principal al șinei magnetice este de a furniza curent electric și de a permite corpului de iluminat să se atașeze și să se deplaseze pe întreaga sa lungime. Corpurile de iluminat care sunt concepute pentru a funcționa pe o șină magnetică sunt echipate cu magneți sau componente magnetice.

Aspectele estetice ale șinei magnetice

Șina magnetică are un design minimalist și modern, ceea ce o face să se potrivească cu o varietate de stiluri de interior. Acest sistem de iluminat nu implică cabluri suplimentare, ceea ce duce la un aspect vizual curat și organizat. Cadrul simplu și liniile fine ale șinei magnetice adaugă un element de sofisticare, iar utilizatorul are posibilitatea de a schimba și de a rearanja luminile, ceea ce dă oportunitatea de a crea diverse efecte luminoase, în funcție de preferințe. În plus, acestea sunt disponibile în diferite culori sau finisaje, fiind posibilă integrarea lor armonioasă în orice stilistică modernă.

Aspectele estetice ale șinei magnetice

Șina magnetică are un design minimalist și modern, ceea ce o face să se potrivească cu o varietate de stiluri de interior. Acest sistem de iluminat nu implică cabluri suplimentare, ceea ce duce la un aspect vizual curat și organizat. Cadrul simplu și liniile fine ale șinei magnetice adaugă un element de sofisticare, iar utilizatorul are posibilitatea de a schimba și de a rearanja luminile, ceea ce dă oportunitatea de a crea diverse efecte luminoase, în funcție de preferințe. În plus, acestea sunt disponibile în diferite culori sau finisaje, fiind posibilă integrarea lor armonioasă în orice stilistică modernă.

Aspectele funcționale ale șinei magnetice

Șina magnetică este extrem de practică și adaptabilă. Una dintre caracteristicile sale principale este flexibilitatea: spoturile pentru track-urile magnetice se mută cu ușurință de-a lungul șinei, permițând adaptarea și personalizarea rapidă în funcție de nevoile specifice ale spațiului sau evenimentului. Acesta este un avantaj major în spațiile comerciale, cum ar fi magazinele sau galeriile de artă, unde iluminarea necesită modificări frecvente.

Șina magnetică utilizează de obicei spoturi cu tehnologie LED, care este mai eficientă energetic și mai durabilă decât sursele de iluminat tradiționale. Acest lucru duce la economii semnificative de energie și la o reducere a costurilor de întreținere pe termen lung.

Instalarea și înlocuirea spoturilor pe șina magnetică sunt de asemenea procese rapide și simple. Datorită sistemului magnetic, nu este nevoie de instrumente speciale sau de experiență vastă în domeniul electricității pentru a face aceste schimbări. Acesta este un avantaj atât pentru utilizatorii casnici, cât și pentru cei comerciali, deoarece se economisește timp, efort și bani.

Domenii de utilizare a șinei magnetice în designul de interior

Șina magnetică în designul de interior este o opțiune adaptabilă și se aplică în diverse domenii unde există sunt necesare schimbări frecvente în sistemul de iluminat, cum ar fi: spații comerciale, galerii de artă, restaurante, oficii sau spații rezidențiale. În magazine, galerii de artă, showroom-uri sau restaurante, șina magnetică oferă o soluție de iluminat ajustabilă în funcție de nevoile specifice. 

Se utilizează pentru a evidenția produse sau opere de artă specifice sau pentru a crea o atmosferă particulară. Iluminatul are un impact semnificativ în spațiile de lucru moderne, influențând productivitatea și starea de bine a angajaților. Prin utilizarea șinei magnetice, iluminatul poate fi ajustat în funcție de sarcinile specifice sau preferințele individuale ale angajaților. 

În locuințe, șina magnetică poate fi folosită pentru a crea o iluminare ambientală personalizată. De exemplu, poate fi utilizată într-o cameră de zi pentru a evidenția elemente arhitecturale specifice sau într-o bucătărie pentru a asigura o iluminare adecvată în timpul gătitului. 

În cadrul evenimentelor temporare, cum ar fi expoziții sau prezentări, șina magnetică oferă o soluție de iluminat flexibilă și ușor de instalat. Aceasta poate fi rapid configurată pentru a se potrivi cu cerințele evenimentului. În hoteluri, șina magnetică contribuie la crearea unei atmosfere călduroase și primitoare în holuri sau în camere. De asemenea, poate fi folosită în săli de conferințe sau evenimente pentru a asigura o iluminare adecvată. 

Șina magnetică a reușit să aducă un suflu nou în domeniul iluminatului, oferind un echilibru perfect între funcționalitate și estetică. Cu ajutorul acestei tehnologii inovatoare, vei putea transforma orice spațiu într-o adevărată operă de artă, reflectând personalitatea și stilul tău. O înaintate absolută în domeniul iluminatului cu țină magnetică o deține producătorul italian MONDO LUCE

Contacteză-ne sau vizitează showroom-ul nostru pentru a descoperi diversitatea modelelor de șina magnetică, care îți va transforma complet aspectul și funcționalitatea casei tale. Echipa noastră de experți este pregătită pentru a-ți oferi soluții personalizate și pentru a te ajuta să creezi spațiul pe care ți-l dorești!

Priza ceramică în designul de interior: combinația perfectă între stilul retro și funcționalitate

Priza din ceramică în stil vintage reprezintă o reinterpretare a prizelor de lemn sau de porțelan, aducând un sentiment de nostalgie și un aer retro în design-ul modern. Este o piesă care strălucește prin simplitatea și eleganța sa. În lumea designului de interior, în care sunt elemente neînsemnate, la prima vedere, cum ar fi prizele electrice, acestea au un impact semnificativ asupra aspectului general al încăperii.

Priza din ceramică a devenit un obiect de design preferat pentru cei ce iubesc stilul retro, dar nu vor să renunțe la funcționalitate. Piesele de design retro au un farmec unic, un aer nostalgic care aduce o notă de căldură și personalitate oricărui spațiu. Priza ceramică încorporează acest stil într-o manieră subtilă, dar puternică, oferind posibilitatea de a adăuga un detaliu interesant care nu va trece neobservat.

În contextul stilului retro sau vintage, prizele ceramice adesea prezintă culori și modele care reflectă tendințele de design din anii ’50, ’60 și ’70. Având forme rotunde sau ovale, detalii ornamentale și finisaje ce le conferă un aspect îmbătrânit, se încadrează perfect în orice design, fie că este vorba de retro, rustic, modern, shabby chic, industrial sau scandinav. Unii producători includ chiar și detalii care reflectă metodele de fabricație tradiționale, adăugând autenticitate și un sentiment de nostalgie. 

Priză ceramică – combinarea stilului retro cu funcționalitatea

Priza ceramică reușește să combine într-un mod remarcabil elementele de design retro cu necesitatea practică a vieții moderne. Un astfel de element  aduce o notă de stil retro în casa ta, fără a compromite funcționalitatea.  Mai mult decât atât, priza ceramică este  un element de legătură între diferitele elemente de design din încăpere, deoarece cu varietatea sa de culori și modele, el completează sau contrastează cu alte obiecte, creând astfel un design de interior armonios și bine pus la punct.

Etalonul siguranței și durabilității

Prizele ceramice nu sunt doar despre aspectul estetic, dar și despre funcționalitate și practicabilitate. Prin natura lor, prizele ceramice sunt extrem de durabile și rezistente la uzură. Ceramica, fiind un material rezistent la căldură, face ca aceste prize să fie mai sigure decât cele tradiționale din plastic. De asemenea, în funcție de nevoile tale, poți alege dintre diferite tipuri de prize ceramice. Există prize cu un singur port, dar și modele cu mai multe porturi pentru a se potrivi diferitelor scenarii de utilizare.

Ce avantaje oferă o priză ceramică?

Priza din ceramică este o alegere de top pentru mulți designeri de interior și proprietari de locuințe, deoarece prezintă o serie de avantaje, precum:

 • Diversitate și autenticitate. Prizele ceramice sunt disponibile într-o gamă largă de culori, modele și forme, oferind un aspect estetic plăcut și adăugând personalitate și autenticitate spațiului, elemente căutate în designul interior contemporan.
 • Adaptabilitate. Un alt avantaj major al utilizării prizei ceramice este adaptabilitatea acesteia. În funcție de design-ul ales, poate fi încorporată cu ușurință în decorul  interiorului. De asemenea, indiferent de tipul de ambient pe care dorești să-l creezi, de la cel relaxant și cozy la unul mai energic și vibrant, vei găsi cu siguranță o priză ceramică care să se potrivească perfect.
 • Funcționalitate. Pe lângă designul lor atractiv, prizele ceramice sunt de asemenea extrem de funcționale. Ele pot fi echipate cu unul sau mai multe porturi, în funcție de necesitățile specifice ale utilizatorului.
 • Durabilitate și fiabilitate. Ceramica este un material extrem de rezistent și durabil, ceea ce face priza ceramică să aibă o durată de exploatare mai mare comparativ cu cea din plastic. Este rezistentă la căldură și la uzură, ceea ce înseamnă că nu se va degrada sau se va decolora în timp.
 • Siguranță. Prizele ceramice sunt mai sigure de utilizat decât cele din plastic. În cazul unei supraîncărcări sau a unei defecțiuni electrice datorită rezistenței superioare la căldură acestea nu se vor topi și nu se vor aprinde provocând un incendiu.
 • Ușurința de întreținere. Datorită suprafeței sale netede și non-poroase prizele ceramice sunt ușor de curățat și întreținut, ceea ce le face o opțiune convenabilă pentru orice locuință sau spațiu comercial.

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Dezavantajele prizei din ceramică

Ca oricare alt produs, prizele ceramice au și unele dezavantaje care trebuie luate în considerare înainte de a face o alegere:

 • Fragilitate. Deși ceramică este un material durabil și rezistent la căldură, este totuși mai fragilă decât plasticul. Acest lucru înseamnă că prizele ceramice pot fi sensibile la fisurare sau spargere dacă sunt lovite sau scăpate.
 • Greutate. Prizele ceramice sunt mai grele decât cele din plastic. Acest lucru poate face instalarea lor un pic mai dificilă, mai ales în cazul modelelor mai mari sau mai complexe.
 • Cost. În general, prizele ceramice sunt mai costisitoare decât cele din plastic. Costul ridicat este adesea datorat procesului de fabricație mai complex și calității superioare a materialelor folosite, iar datorită fiabilității și durabilității costul inițial se va răscumpăra în timp.

Fontini colecția Garby Colonial – Prize ceramice de clasa premium

Descoperă pe bricomol.md colecția premium de prize ceramice și întrerupătoare ceramice Garby Colonial de la brandul Fontini și adaugă o notă de eleganță și distincție spațiului tău interior! 

Cu un design sofisticat, finisaje de înaltă calitate și o estetică inspirată din epoca colonială, aceste prize reprezintă alegerea perfectă pentru cei care apreciază rafinamentul și autenticitatea. Colecția Garby Colonial Fontini nu se rezumă doar la frumusețe, ci și la funcționalitate sporită. Prizele sunt durabile, rezistente și se integrează perfect în sistemele electrice moderne, oferindu-ți siguranță și eficiență pe termen lung. 

În încheiere, priza ceramică reprezintă o opțiune ideală pentru cei care doresc să îmbine stilul retro cu necesitatea funcționalității în designul de interior. Este o dovadă a faptului că atunci când este vorba de design, niciun detaliu nu este prea mic pentru a face o diferență. 

Descoperă oferta noastră de prize ceramice retro și adaugă un aer nostalgic și elegant în designul interior al casei tale!

întrerupător retro în designul modern

Întrerupător retro. Cum se încadrează stilul retro în designul modern

Un întrerupător retro în designul modern s-a transformat într-un adevărat simbol al stilului vintage. Aparent fiind un element electric banal, acesta este capabil să modifice în totalitate aspectul unei încăperi, conferindu-i un aer de autenticitate și nostalgie. Acest trend este o reacție la schimbarea rapidă și continuă a societății, o încercare de regăsire a rădăcinilor și de reconectare cu vremurile când ”totul era mai simplu”.

Întrerupătorul retro – un simbol al nostalgiei

Întrerupătorul retro, cu forma sa robustă, materiale de calitate și designul său distinct, este mai mult decât un simplu aparat de închis și deschis lumina. Acesta este o reprezentare fizică a dorului de trecut, un element de design care ne reamintește de vremurile când lucrurile erau altfel. Cu finisaje în alamă, porțelan sau sticlă, întrerupătoarele retro aduc cu ele un strop de eleganță și rafinament în orice interior, fiind în același timp funcționale și ușor de utilizat.

Întrerupătorul retro în designul modern

Integrarea unui întrerupător retro în designul modern presupune un joc de echilibru între vechi și nou. Elementele vintage adaugă un contrast plăcut într-un spațiu modern, făcându-l mai cald și mai primitor. În același timp, acestea pot fi utilizate pentru a sublinia un stil specific, precum industrial sau rustic. Întrerupătoarele retro se încadrează de minune într-un living cu mobilier modern, într-o bucătărie cu aparate din oțel inoxidabil sau într-o baie cu elemente de sticlă și marmură. Ele pot servi ca accente, atrăgând atenția și evidențiind originalitatea designului interior.

Întrerupătorul retro – autenticitate și tehnologie

Un alt aspect interesant al întrerupătoarelor retro este că acestea nu trebuie să fie neapărat ”vechituri” pentru a-și păstra farmecul. Mulți producători moderni, precum FANTON crează întrerupătoare care combină stilul retro cu tehnologia modernă. Acestea pot include funcții precum controlul prin aplicații de pe telefon, funcția de „smart home”, sau chiar pot fi compatibile cu dispozitivele cu comandă vocală. Întrerupătoarele retro adaugă o notă vintage oricărui spațiu, fără a renunța la avantajele tehnologiei moderne. 

Întrerupătoarele retro nu sunt doar funcționale, ele sunt și frumoase. Indiferent dacă alegem modele simple, monocrome sau cu ornamente sofisticate, fiecare piesă adaugă un caracter unic încăperii. Ele demonstrează aprecierea pentru artizanat, pentru frumusețea durabilă și pentru valoarea autenticității. În plus, ele subliniază faptul că, în designul interiorului modern, nu există reguli stricte. Elementele retro pot conviețui armonios cu cele moderne, creând un amestec unic care reflectă personalitatea și gusturile proprietarului.

Prize și întrerupătoare ceramice Garby Colonial de la Fontini – produse clasa Premium!

Descoperă pe Bricomol Electric Store colecția de prize și întrerupătoare ceramice Garby Colonial de la renumitul brand Fontini, unde fiecare produs este realizat cu o atenție meticuloasă la detalii, oferind nu doar un design deosebit, ci și durabilitate și fiabilitate. Ceramica de înaltă calitate, cu finisaje autentice și un design unic, va atrage toate privirile și va adăuga o notă de originalitate oricărui spațiu. Fiecare întrerupător Garby Colonial Fontini este compatibil cu cele mai moderne sisteme, astfel că nu va trebui să renunți la confortul tău.

În concluzie, un întrerupător retro reprezintă o piesă deosebită care îmbină perfect stilul retro cu designul modern. De la aspectul său elegant și nostalgic până la funcționalitatea avansată și siguranța oferită, acesta aduce un plus de personalitate și rafinament oricărui spațiu.

Dacă îți dorești să aduci o notă de autenticitate și farmec în locuința ta sau în proiectele tale de design, accesează magazinul nostru online, bricomol.md, sau vino în showroom-ul nostru și explorează selecția noastră de produse retro.